onsdag, oktober 18, 2006

Slut på säsongen...

Jaha så har det då gått en säsong igen.Eller egentligen så tog min säsong slut för ganska länge sedan,kanske 2 månader sedan.Då hade bilen gått ca 17500mil och 430mil denna säsong.Jag hade unde några veckor märkt att bilen inte riktigt var med i matchendet saknades lite hästkrafer och jag var lite fundersam på vad som kundevara problemet. Jag hittade inget problem och körde ett par race en lördag kvälloch blev ganska besviken på hur det gick...dåligt. jag hängde inte med för det kändessom om det saknades mellan 50 & 100Hk. Svaret kom inte många dagar senare.
Jag var vid mitt garage och pysslade lite och skulle åka därifrån. Sedan jag ficki nya växellådan hade jag funderat på om jag var tvungen att växla upp till 3:an innanjag nådde 100km/t så jag gjorde en test när jag åkte hemmåt. Det visade sig att man intevar tvungen att växla upp men precis när jag passerade 100km/t så small det till och jagtappade nog 150hk och bilen saktade in...fan
Som jag befarade så hade det blivit turboras. Nu hade ju iofs det aggregatet gått ca 17500milvarav ca 7500 i min förvaltning och många inklusive mig tyckte nog att det gick på övertid.Saken var den att innan hade jag känd på aggregatet och det glappade inte mycket mer än ett nyttmen det gjorde det nu efter haveriet. Det var ett impellerblad som hade kluvit sig från centrum och utså det blev ganska duktig obalans. Gick ju att köra bara man inte hade högre laddtryck än -0.5bar...Ja nu var att bara att ställa in bilen och ställa av den så får jag fixa lite till nästa säsong.Synd bara, jag hade ju inte räknat med detta. Det var liksom bortglömt! Det var ju lite annat fix på gångmen det kan vänta. Det är inte brottom precis. Kan nog bli bra ändå till nästa säsong ;)
Ha det bra så länge...